Hvorfor bør du pusse tennene dine?

Pusse tenner

Din munnhygiene avhenger høyt av tennene dine og hvor ofte og godt du pusser dem. Ifølge tannleger er bedre, sterkere og renere tenner en gave som barn får hjemmefra. Det er viktig at alle foreldre er ekstra oppmerksomme på tannpuss ettersom dette er kjerneelementet som definerer et barns munnhygiene og tannstyrke.  

Ikke bare barn, men også voksne trenger å pusse tennene deres regelmessig slik at de kan opprettholde renere og sunnere tenner. Pussing kombinert med tanntråd kan virkelig forbedre tannhelsen og redusere risikoen for tannråte samt ulike tannkjøttproblemer.

Vi har oppsummert noen årsaker til hvorfor det er viktig å pusse tennene og opprettholde munnhygiene på godt vis. La oss sette i gang!

  1. Frisk pust:

Dårlig ånde er den største skammen og mennesker innser det fortsatt ikke. Det er skamfullt når voksne har dårlig ånde og de ikke bryr seg så mye om det. Hvis du pusser riktig, to til tre ganger daglig, vil du legge merke til at ånden din vil bli friskere og lukte godt. Motsatt har mennesker som ikke pusser tennene regelmessig dårlig ånde fordi bakterier kombineres i tannkjøttet deres og gir en vond lukt som gjør ånden uutholdelig.

  • Forhindrer tannkjøttsykdommer:

Tannkjøttsykdommer er trøbbel! De gir en person flere andre problemer. Når plakk bygger seg opp på tennene, leder det til problemer som gingivitt. Dette er i bunn og grunn et gult belegg som starter på tannen og møter tannkjøttet. Det er ikke bare en irriterende situasjon, men det gjør også at tannkjøttet ditt blør kraftig når du pusser. Hvis du har blødende tannkjøtt, må du derfor være klar over at du ikke pusser tennene dine riktig eller to ganger om dagen. Dersom du ønsker å holde deg unna tannkjøttproblemer som gingivitt, må du passe på å pusse tennene dine daglig, to-tre ganger.

  • Sparer penger:

Mennesker som ikke pusser tennene deres ordentlig har tannproblemer. Alle vet at tannleger koster mye for tiden og at det er en dyr kur å se frem til. Kuren er alltid dyrere enn forebyggingen, ikke sant? Hvis du pusser tennene dine daglig og ordentlig, vil du spare masse penger fordi du ikke vil ha noen problemer som trenger en dyr kur.

  • Sunn graviditet og fødsel:

Statistikk viser at kvinner som har sunne tenner vanligvis får sunnere babyer sammenlignet med kvinner som har tannkjøttsykdommer. Det leder vanligvis til premature fødsler og lav fødselsvekt. Som en gravid kvinne må du opprettholde munnhygiene veldig godt, ellers vil barnet ditt måtte betale for det. Dersom du ikke pusser, vil du ha bakterier på tennene som også vil nå magen. Derfor vil tannpuss etter hvert måltid holde deg og babyen din sunn.

  • Hvitere tenner:

Stygge, gule flekker på tennene er ganske irriterende og ødelegger også utseendet ditt. Dersom du pusser daglig, vil du imidlertid se at gulheten sakte vil begynne å forsvinne. De blir ikke helt hvite, men det å pusse ordentlig vil fremheve tannfargen og få dem til å se pene ut slik at du kan smile uten å nøle.

TIL SLUTT:

Det å pusse tennene er en flott vane som må etableres fra bunnen av som barn. Foreldre må prente denne vanen inn i barna deres slik at de kan opprettholde en god tannhygiene og generell helse. Bedre og sunnere tenner er viktig for alle, og det å rengjøre dem hver dag, minst to ganger per dag i minst 2 minutter, kommer til å hjelpe deg på mange måter. Så slipper du at tannlegen sier at du har hull!